2008-07-30

Planering:

  • Mindre än en vecka kvar till nästa rep.
  • Nästa vecka ska jag lyssna på Amanda Jenssen i Gävle.
  • Två veckor kvar att jobba.
  • Tre veckor tills dess att jag börja plugga.
  • 1,5 år kvar innan jag pluggat färdigt.


2008-07-24

Hej hej på dig Vincent

"Hej hej på dej Vincent
Ja, jag skrev dej en sång
om vår tokiga värld där du målat en gång
Här är galet och ensamt och sorgset och fel" *

Hur har jag kunnat blogga så pass länge efter att jag kommit hem, ifrån Provence, utan att visa mitt enastående fynd därifrån!? Nog för jag hittade den i riktig souvenirbutik; men det var den sista, den finaste och bland de dyraste (förstås)! Men å, så mycket roligare än många av de andra grejerna.

Denna skrivbok har alltså relief-tryck ifrån ett brev Vincent# skrivit - och med hans signatur på högra sidan, vilket syns tydligt.







* Ifrån låten "Sång till Vincent" med text av Frank Morton, musik Bob Dylan.
#Vincent van Gogh, Nederländsk konstnär som levde mellan 1853-1890. Och det är ju knappast tillräckligt för att beskriva honom! Så kolla in det här och det här inlägget iallafall.

2008-07-17

Närsomhelst

När livet är upp och ner.

När livet är härligt.

När livet känns svårt.

När livet leker.

När livet är trist.

När livet är bra.

När livet känns okej.

När livet behöver en kick.



Då behöver man det här...


Ja, jag kan faktiskt inte påminna mig om nått tillfälle jag inte har haft lust att åka tillbaka sedan jag besökte Riksgränsen första gången sommaren 2006.

Tillbaka till bergen, luften, friheten, bastun, regnjackor, trötta ben, ryggsäckar, utsikt, njuta av här och nu, glömma tid och rum och bara vara.



Just nu skulle jag behöva släppa ALLT och bara vara. Men jag får hålla ut ett par månader eller så... kanske lite mindre om jag har tur!

2008-07-14

En lördag kväll...


En underbart vacker lördagkväll, eller hur?!
Men över torsåker åskade det, såg vi ifrån Strandbaden.
Coolt med blixtrar. På håll, alltså!


Vattnet kändes kallt och mörkt, tills man kom i.





Nu har jag bildbevis på Mr P's misshandel.
Kasta stenar på lilla mig! Nä, nu har det väl ändå gått FÖR långt!
;)


Lyckligtvis hann man undan stenen och började plaska med vattnet istället!


Foto: Anna

OBS. Inga människor eller djur kom till skada under denna badkväll.
;)

2008-07-11

Happy Happy

Idag har jag nästan gått med ett leende på läpparna HELA dagen. Definitivt innorbords har jag det. Har varit sådär väldigt glad att man inte riktigt vet vad man ska ta vägen. Det ändå sättet man kanske kan få ut det är genom att dansa och hoppa... men istället blir jag kanske lite mycket, överallt och sådär dryg =) haha Men det är det värt i så fall! Livet leker. Allt, nästan, faller på plats. Man förtränger allt jobbigt och svårt... perfekt va?!

Efter jobbet så ringer syrran och jag sticker till Plangården för att lyssna på Frank och bandet Skjut. Grymt bra, var vad det var! Så imponerad på dessa musiker! Där fick man också ett stort leende på läpparna. Jag hade såååå kul!


Här bjuder jag på en badbild, med mig och Agnes!

guldkorn

Vissa personer blir man så glad av att råka träffa, utan att man förväntar sig det och ofta har det gått ett tag sedan man sågs sist. Och idag hände det mig! Det är så kul. Man blir så glad och varm och tänker att man nog har lite vänner ändå ;)

Lill-Vincent ska visst spela nästa lördag på "Ta livet i egna händer"-festivalen och jag hoppas innerligt att jag hinner dit, eftersom jag jobbar helg och slutar klockan 6... jag måste bara hinna. Det är ju årets grej, en snar tvåa efter Springsteen alltså =) Lyssna på deras härliga inspelning av "Väckarklockan ringer" på www.myspace.com/frankmorton så får du garanterat ett leende på läpparna!

Och du, Mr P, inspelning snart va?

Kramar till folket!

2008-07-09

"I got this guitar and I learned how to make it talk..."

Såhär ser mitt nya överkast ut.
Riktigt lantligt och ganska tjejigt = perfekt ;)




Kunde man ha fått en bätte textrad tryckt på en t-shirt? Nej! Jag tycker den här är grym!


Här är ett kort klipp från den vackra låten Drive All Night med min kassa kamera på mobilen :P





HELA låten finns här:



2008-07-08

Back on Tracks ;)

Dricker kaffe och lyssnar på Tracks (Springsteens stora samling b-sides och rariteter). "Give The Girl A Kiss" (you've got to tell her that you love her, tell her that you need her and give the girl a great big, great big kiss) och den är så härlig. Så gullig, sommrig och rolig att dansa till. Precis som "So Young and in Love".

Måste visa mina ullareds-fynd snart! Köpte en hel del kläder, trots att jag inte räknat med det. Det blev 3 par jeans, 3 tröjor, 1 t-shirt, en fleese, pyamas och en MASSA trosor och strumpor (något som är obligatoriskt när man handlar där). Men så blev det ett överkast, 2 bordslampor, en taklampa, påslakanset och lite sånt också! Utanför Ullevi köpte jag också världens coolaste Bruce t-shirt. Okej den var inte så extrem, men precis vad jag ville ha... Enough temting you! I'll show pics later. ;)

Gårdagens arbetspass gick över förväntan bra. Snackade rätt mycket med mina trevliga jobbpolare. Det tråkiga är att nu börjar jag igen kl 14.00... jag vakande kl 11. Inte mycket till dag, liksom. Imorgon blir kanske bättre, för ikväll slutar jag 10. Jobba är helt okej, men jag LÄNGTAR till helgen! Oj, jag måste fixa lunch och kvällsmat...

Bye bye!

LYNN

2008-07-07

En rad från jobbet..

Hallå.

Jag befinner mig på jobbet. Just nu är det ca 5 1/2 timme kvar till dess att jag får sluta.
Och inte är det mycket jobb här heller. Får väl säda lite då. Jepp, klockan 3 i natt ska jag cykla hem. Nice, va? Hoppas ni har en trevlig hemmakväll...

Världens bästa liveartist...




Det är odiskuterbart.
Bruce Springsteen regerar livesecenen!

När jag stod på typ andra raden framför scenen 2003 så trodde jag inte att det kunde bli bättre än så... Men lördagens konsert var så grym att den kanske var den bästa. Vilken stämning - bara man kom från parkeringen, ut på gatan utanför Ullevi var det som man bara slogs av den! Extrabiljetten, vi trodde vi skulle använda men inte kunde, såldes på NOLLTID! Springeteen och E-street band klev på scen inför ett otroligt taggat Ullevi. Hjälp, vad det sjöngs, viftades med armar och applåder. Helt overkligt roligt! Favoritlåtarna blev Drive All Night (det är ju en favorit att sjunga för egen del ju), Because the Night, I'm On Fire... Det fanns låtar man inte har som personliga favoriter men som blev grymma live ändå, tex. Hungry Heart. Men det finns inget som rockar så mycket som när han kör Badlands och Twist & Shout. Vilken energi! Inte undra på att Ullevi gick sönder 1985. Nu förstår jag.

Underbart. Mäktigt.

2008-07-01

Gitarrer & Pianon


Nu kan jag spela! Det kommer inte en enda gräslig ton ur mitt piano längre... iallafall inte så länge jag sitter där ;) Blev sittandes där rätt mycket idag.

Jag börjar överväga att ta med mig gitarren på camping-semestern. Jag spelar hela tiden nu ju - hur ska jag klara mig??!! Vissa klarar sig inte utan sitt smink men jag har väldigt svårt att klara mig utan musik (ja, okej smink också - nuförtiden när man tycker sånt är kul).

Song's keep poping up. I need my guitar. That's it.

Weehee! Jag ska se Springsteen - för hmm... femte-gången! =) Okej, okej!!! nog tjatat om det! ;)


Go natt...
Ha det gott alla!
*KRAMAR*
LYNN