2008-08-30

Fynd

Tänkte visa lite grejer jag fyndat den senaste tiden.



Step in - min nya dörrmatta!


Visst har jag det sött på mitt piano? :)
(Lavendel-doftande-ljus ifrån Frankrike)


10 spänn för en söt burk full med pepparkakor!
Mums!

Kunde inte motstå denna.
Jag menar, den är ju rosa =P



Glasvas ifrån House Doctor

2008-08-29

It's friday... but I'm not in love :(

Det är helt ofattbart att det är fredag. Jag menar, det känns ju inte alls så.

Det finns inget tråkigare än att vara förkyld med huvudvärk, halsont och allt det där! Och aldrig vill man få så mycket gjort som när man ligger där och omöjligen kan. Så fort man är frisk igen så orkar man bara inte istället. Ironiskt. Imorgon missar jag en dag i skogen dessutom! Det är också rätt typiskt att man inte kan vara med precis den gången de (äntligen) bestämt sig för att dra ut och plocka svamp och bär. Jag har blivit lovad fler chanser.... and that promise they'd better keep! ;)

I hopp om bättre dagar sänder jag en bunt kramar,
Lynn

2008-08-28

En sak...

...tycks alltid leda till en annan.
Så skulle man kunna sammanfatta min sommar,
och mitt liv just nu, i en mening.


Och nu dyker det upp massa, för mig ny, musik. Jag har Pearl Jam, Joni Mitchell och Leonard Cohen i min mobil nu. Har inte lyssnat mycket till någon av dessa tidigare. Det är härligt!

Igår, kvart i elva, åkte jag ifrån Hofors. Färdig! Äntligen! Väl hemma så var det raka vägen in och ur duschen, fixa en present jag lovat fixa och så kommer jag på att jag glömt titta in på min skolmail (vilket är ett helt konferenssystem, där de lägger ut allt nytt). Visst, såklart var det en ny uppgift där! Jag hade sådan tur att det gick bra ändå och löste sig utan några problem, men det är stressande att komma på allt i sista stund!

Men, det ser inte bättre ut än att jag kommer bli sjuk. Jag har ont i halsen, huvudet och ja, resten av kroppen. Man blir så konstigt frånvarande när man går in i en sådan här bubbla. Omvärlden är oklar, lite svår att hantera och allt känns så konstigt. Skola imorgon? Vi får se hur jag mår...

"...are going boys and they ain't coming back to your hometown"
My Hometown, Bruce Springsteen

2008-08-26

Ny Musik

Att städa ur en lägenhet är inte det roligaste i denna värld.

Det är ganska tråkigt, ensamt och blir lätt ostrukturerat.

Framförallt så blir man trött på att tänka. För man hinner med mycket sånt.



Men över till nått annat... Efter att syrran spelade "Friday I'm in Love" av The Cure häromdan så upptäcker jag att jag hört flera av deras låtar, fast med andra artister (som "Lovesong" med Tori Amos och "Just like Heaven" med Katie Melua), förr och verkligen gillat dem. Nu lyssnar jag på orginalen och diggar. Det ska bli intessant att lyssna på det här! Älskar att upptäcka ny musik som jag fastnar för. Det är så grymt inspirerande! Nä, nu ska jag spela lite gitarr och sen gå och lägga mig.

2008-08-25

Grabbarna Bus

Blev inte riktigt den dag man tänkt det skulle bli idag. Först var jag rätt säker på att jag skulle insjukna, kanske t.o.m. få feber. Men jag visste att hade saker jag behövde fortsätta med i Hofors, så jag pallrade mig till andra sidan gatan för att invänta bussen. Då fick jag reda på att vi skulle repa ikväll och kände man sig genast lite piggare ;) Så gick dagen rätt fort. Och nu är den över :(

Jag bjuder på en liten bild ifrån ett tidigare rep. Men sen ska man krya till kojs.

Kram

^ Lynn med grabbarna bus ^
Hoppas de är okej med att vara med på bild min blogg :) hihi
Det är bara att hojta till annars!

2008-08-24

Städdax

Det blev inget rep idag. I och för sig så börjar jag känna mig lite krasslig och så är jag trött, men det var ändå väldigt tråkigt...


Jag vet att mitt rum bara väntar på att få bli snyggt och välstädat igen! Det blir så lätt att man hoppar runt kartonger och skräp och dimper ner vid pianot. Och där blir man sittandes. Dax att ta sig i kragen, blunda för pianot och gitarren, ignorera datorn, play:a cd-spelaren på nått riktigt härligt och bara sätta fart.

Okay, I'm off...


hmm... kan vara värt att tänka på!?

Kräftskiva

^Gänget...^

^Partyprinsessorna ;) ^

^Bara för att det var en sån snygg bild! ^


Gårdagens kväll blev rolig. Det bjöds på kräftor, paj, ett och annat drickbart (....), skratt, lite visor, tårta, guitar hero och singstar. Bättre summering än så får ni inte. =)

2008-08-22

Gardiner á la Lynn

Idag fick jag mig en uppfräsching av håret på frisörsalongen. Skönt. Det är ungefär lika långt fortfarande, men lättare och mjukare. Härligt.


Har varit och shoppat också. Det blev kastruller, matlådor och plastpåsar. Det märks aldrig att jag har börjat plannera för flytten, va? Har t.o.m. redan gardinförslag! Jag som inte är en speciellt gardin-tokig-tjej. Vid några tillfällen har man varit i den situationen att den man varit tillsammans med behöver hjälp med gardiner... och killar är ju, ja just det ja: killar! Det finns inget så omständigt! Vilka förslag man än kom med var de inte bra. Och jag som aldrig köpt egna gardiner skulle välja åt killen, så där var man lika lost och minst lika frustrerad som han - men man är ju tjej och ska kunna sånt. Yeah right!!! Men nu vet jag bättre. Nu vet jag vad JAG vill ha. Ärligt talat känns det såååå skönt att jag nu bestämmer HELT själv vad jag vill ha för något. Jag behöver inte ta hänsyn till något mer än min smak! Toppen! :)


Imorgon ska det bli mysigt, har jag bestämt mig för. Först en skön morgon med kaffe och lek med lillsyrran, sen matlagningsdax (på menyn: vegetarisk lasagne), äta, göra iordning en paj och någon gång köpa kräftor till kvällen. Det blir nämligen kräftskiva hos några goa vänner.

Love, Peace & Hugs,
Lynn

2008-08-20

Lite nytt då...

Det är höst.

Fast det inte borde vara det riktigt än.

Dax att börja plugga igen då.

Efter 2 års uppehåll.
Och nya tag för bättre studiedisciplin...

Och plannera för att flytta.

...Flytta?

Ja, du läste rätt. Det blev så trots allt. När jag skrivit på kontraktet så har jag, därefter, en lägenhet från och med första November. En liten, liten etta på 23 kvm med kokskåp. Det känns hur spännande och roligt som helst.
.............Men! Så ser man den allvarliga lilla blicken när man säger till lillsyrran att jag ska också bo i "Saand-biken", precis som storasyrran, och så känner man ett hugg av smärta. Det är som hon förstår, men inte riktigt vill, och tycker att det vore ju en dålig idé eftersom vi har så kul ihop när vi leker. Suck, vad det kan kännas då! Kommer ju bli så otroligt tomt utan henne, även om jag har en stark föraning om att jag kommer åka hem en hel del ändå.



Andra skoldagen har passerat och jag har lidit av att jag är tjej och haft svårt att koncentrera mig p.g.a. denna smärta. Eftermiddagen blev sån tur var lite lugnare. Ojoj. Redan nere i träsket... har studielitteratur, anteckningar och (student) ekonomi på hjärnan.

Men se här! Artikeln "Bara de bäst lämpade kom in" som publiserades idag.

Hihi! Lite pådrag då! Det är ju kul att vara bäst lämpad till nått... :*)



2008-08-19

Första Terminen påbörjad

Första dagen gick bra. Det känns riktigt bra och jag gillar Falun. Så skönt att få gå omkring i en "ny" stad. Hursomhelst så är utbildningen nystartad och det fotades, intervjuades från lokaltidningar och t.o.m. skickades blommor denna första dag. Det var ju rätt oväntat, om man säger så! Sedan var det ju 32 ny människor att lära känna, 31 tjejer och 1 tapper kille. Det ska bli intressant det här.

Och imorgon kommer jag kanske kunna delge lite fler roliga nyheter...

Vi hörs då, vettja! =)

Kram

ps. Mr P's kommentar till detta inlägg är bara bäst. Så ifall ni inte läser kommentarerna, här är den :

"Undrar vem som får bäst lön när ni slutar.
Och vem som får killen.

Fortsättning följer hoppas jag.
"

2008-08-18

"Take 'em as They Come"


Imorgon börjas det. Det är startdagen för utbildningen som jag ska gå. Spännande. Jag har sån tur att jag faktiskt är rätt lugn. Antagligen för att det är helt rätt. Jag vill tro det iallafall.

Det är bara att ta det som det kommer.

Jepp. Imorgon gäller det.


KRAM


Ps. håll tummarna för mig =)

Like a Kid in a Candystore

Jag skulle kunna förköpa mig när jag kliver in i en riktigt härlig inredningsbutik. Speciellt när de har 50% på en massa saker, då skulle det kunna gå riktigt fort... det är bäst att tänka efter riktigt noga så man inte köper bara för att det är rea. Och nu måste jag ju börja tänka lite mer på vad jag behöver och inte, eftersom studentkassan inte kommer att tillåta alltför mycket impulsöp, men vissa saker ser så frestande fina ut att jag ... helt plötsligt behöver det ;)

Hursomhelst så har jag hittat min anledning till att svänga förbi Hofors ibland... och det är denna butik:

Blommor och Rum
Så mycker underbara saker! Jag drunknar i fransk- och dansklantlig romantik. =)

Denna gång blev det tre saker, som jag visar sen. Nästa gång jag ska köpa present så kommer jag troligtvis hitta nått här.

2008-08-16

Målning pågång...

Jag har slipat och målat idag... tyvärr det lär dröja lite innan ni kan få kika. Men ni har ju sett tidigare resultat, så! ;)

Vitt: Ja!
Möbler: Ja, och lite annat.
Tjusigt: Ja, visst!



Och, jag har på ett ungefär bestämt mig för hur jag ska göra med lägenhetens-ståhejet. Men även där får ni vänta lite. Jag tänker berätta mer sen...

Oj, vilken höjdar kväll!

Nu har jag snott syrrans grymma bilder från igår... var ni inte där så skulle ni ha varit det! Vilken musikglädje. Vilken inspirationskälla. Vilket ös. Vilken känsla. Vilken publik (hör och häpna, Gävlepubliken är inte den lättaste heller).


Först ut (ja, vi kom in lite senare) var...


...Sofia Karlsson med sin otroligt vackra stämma



Sedan klev någon ut, full med energi


Jag hade noll förväntningar på Miss Li, men hon rockade ju loss rejält!
Vilket energiknippe.



Och så sist men inte minst...


Winnerbäck!
Grym som bara den! Verkade tagen av publiken och gjorde hur mycket extranummer som helst!
Har inte hört så jättemycket av honom innan... men nu ska jag lyssna.


och kom ihåg, dessa bilder är tagna av Anna!

2008-08-15

A night full of music in the air...



Musik ikväll!


bl.a.


Sofia Karlsson

Lars Winnerbäck


Jippie! =)

Lavendel


bilder från mixin.se

Är sugen på att sy lavendelpåsar i linne. Något som liknar de ni ser på bilderna. Har ju en påse lavendel jag köpte i Provence att fylla dem med.... men inget linnetyg. Det får bli någon gång framöver. För jag tycks inte ha tid till det just nu. Soffan ska ju också sys färdigt. Woops... :*)

Eftersom jag kommer spedera lite mer tid i Falun än vanligt, nu när jag börjar plugga, ska jag passa på att besöka deras fina inredningsbutiker, som tex Gruvgatan 13. Åh, det ska bli skoj!

2008-08-14

Vitrinskåp

Hej igen alla glada - i detta höstväder!
Nu tänkte jag visa nån bild på vintrinskåpet som jag nyligen ärvt av min farmor.


Jag har ännu inte fått upp något på väggarna, men jag plannerar att det ska göras under en närmare framtid.

Dagens fundering:

Flytta. Eller inte flytta?

Det är frågan.


Jag blev taggad på en rätt mysig lägenhet på 23kvm igår. Fick lust att bara bestämma mig för den, flytta och låta saker lösa sig vartefter. Men idag har jag börjat tänka lite annorlunda. Inte att jag inte ska flytta, men skjuta fram det lite. Kanske till årskiftet. Och genom det: hinna spara lite pengar, plannera lite mer, välja en lägenhet med omsorg... Nästa månad har jag mycket saker i kalendern så det skulle kunna bli stressigt att flytta till en liten etta på tredje våningen mitt i alltihop. Det är svårt att veta vad som är bäst, men jag får försöka ha tillit till att det blir bra - i vilket fall som helst. Jag har helgen på mig att fundera klart.

...Beslutsångest...


Något att hålla tillgodo med, tills jag har tänkt klart, är kanske det här. Igår köpte jag en "hjärtan på tråd" planta. Idag har jag satt om den och fixat ett litet hjärta att vira det runt. Hoppas det tar sig, jag är inte så hemma på såntdär. Lite sött blev det iallafall. Och ser ni mina nya bordslampor, som här står i fönstret. Lampfoten är inköpt på GeKås och lampskärmen på Inspiration. De fina, rosa, ljusstakarna fyndade min mamma åt mig på loppis när jag var i Frankrike. De är så ljuvliga!

Hjärtan på tråd, på ett hjärta av ståltråd

New arrivals...


Här har ni det. Det har landat hemma hos mig, på mitt bord. Kolla och njut! ;)

Förutom det på bilden har jag en mineral vail också... det lär nog bli en beställning till snart av fler ögonskuggor och sånt, så kul som det här är! Den mellanstora borsten fick jag för sisådär 10-15kr! Fynd Fynd Fynd! Syrran köpte en i.d. marscara för ca 40-50 kr... resten var väl något dyrare. Men mindre än halvapriset mot att köpa det på ett spa här i trakterna.

2008-08-11

Makeup





Idag har sminket syrran och jag beställt via ebay äntligen kommit fram!

En foundation, en kabukiborste, rouge, rougeborste, concealer brush och så en ögonskugga. Kan visa bilder sen när jag fått det i handen.

Can't wait! =)

Trött, tröttare och tröttast - har haft det skoj

I fredags såg jag Amanda på Cityfesten i Gävle. Snacka om svårflörtad publik och lite väl många gånger det skreks "Gävle" ifrån scenen. Jaja, Cityfesten var ingen höjdare i år IGEN. Jag åkte in, såg Amanda, köpte lite käk och stack. Suck för cityfesten. Allt ser likadant ut år för år. Hemma hos syrran träffade man lite vänner, pratade och spelade gitarr. Grymt härligt, även om jag var tröttare än tröttast...

Lördagkväll var såhär mysig:


Efter ett 12-timmars pass så fick man sjunka ner i en kökssoffa och bli serverad potatis, lax och vin + härligt sällskap. Kan det bli bättre än så? Det ända som var synd var att man blev trött så snabbt och var illa tvungen att traska hem och sova.

Igår, trots ännu en lång arbetsdag, kämpade man ut den sista energin på repet. Härligt. Det är så kul att sjunga. Och idag har jag testat att spela in lite på syrrans dator och laborera med det. Hur skoj som helst.

***pssst! Vet ni vad?! Jjag ska titta på några lägenheter nu i veckan... så håll tummarna, för jag är bra sugen på att ha min egna lilla lya. ***

2008-08-06

Spelning i September och tankar om sommaren...

Ja, jag har mitt första gig - på länge - inplanerat (antagligen) den 27 september på Albin och Pias pizzeria i Jäderfors :) Hjälp, vad kul... och nervöst! Men helt okej. Ska bara få ihop rätt många låtar. Tricky.

Just nu så jobbar jag och står i, under min sista vecka av sommarjobbet. Men det är en rätt lång vecka med 12-timmars helgspass. Så en person som idag är trött och snudd på slutkörd kommer ju definitivt vara det nästa vecka!

Vad sommaren traskar fort. Det var ju nyss juni - man var taggad, förväntansfull och hade all energi i världen (nästan). Och nu är det redan början på augusti och man är trött, orkeslös, tankspridd och urladdad. Det kallas att jobba, skulle kanske någon säga. Sant. Så är det ju. Men jag har aldrig haft ett "riktigt" jobb innan det här, så för mig är det här en ny erfarenhet. En nyttig sådan, kanske!? Hur som helst så har detta jobb lett till sååå många möten att jag ska inte klaga. Jag är så glad för de jag fått lära känna, och de vänner jag möjligtvis också vunnit, under denna korta resa.

Nu ska jag försöka underhålla mig själv med att handla mat, sedan äta mat och så kanske titta på lite film. Och gotta mig i lite självömkan. haha... Hoppas ni har det lite roligare än så ikväll, vänner.

Fler KRAMAR åt folket! =)

2008-08-04

Fredagens Grillparty



I fredags var det grill"party" (är det party om man är 4 pers?) hos syrran - trots att det var aldeles gråa moln ovanför så lyckades vi slippa undan regnet. En riktigt härlig kväll som började med att vi satt ihop en grill och ett stycke imfravärme. Lite musik blev det förstås också, med Mr P på gitarr och Anna på mandolin (och hon spelade med känsla, jag lovar) och så en del sång.





2008-08-03

Gissa vem jag såg live igår?

Igår, efter en jobbig och sorgsen dag, hamnade man ändå på Lill Puben för att se Frank... igen! Man känner sig nästan lite som en "groupie", men vaddå, det är ju helt okej! =) Det är inspirerande att se dessa människor uppträda. Verkligen. Träffade nån f.d. klasskompis också och det var roligt. Sedan travade man i regnet till Sandvik och hälsade på några stackars pojkar som jobbade natt, och sen plaskade man sig äntligen hem.


Frank Morton med Skjut.

Ikväll är det rep - och det är ju helt okej! Nä, nu ska jag gå och spela gitarr... eller piano... måste träna in lite tjej-rocklåtar.