2010-04-25

One More Cup of Coffee Before I Go

Igår var en kväll av väldigt blandade känslor.

Men idag är det mammas och pappas bröllopsdag, så vi drar hem dit! :)


2010-04-24

Veckans inspiratör!

Tänkte börja en liten följetong på bloggen; veckans inspiratör. Jag väljer ut någon person som jag hittar inspiration hos.

Först ut, kommer någon SÅ OVÄNTAD som, Lady Gaga! Jag kan ju börja med att säga att jag egentligen inte alls är något fan av hennes musik eller stil -  denna tjej som dök upp från ingenstans och helt plötsligt figurerade överallt. Men denna vecka har jag kommer över någon artikel och intervju med henne och jag blev faktiskt imponerad över hennes styrka. Hon har haft många motgångar innan det gick vägen, utan att ge upp. Och hur knasigt det ibland ser ut när hon kommer i de mest galna outfits så berättade Gaga att att hon nu vill skapa "en plats" (med hennes musik och stil) för de som inte känner att de passar in någonstans, precis så som hon själv känt det. Skönt, känner jag, att det fanns någon mer bakomliggande än "bara" konstigt. 

Att tro på det man gör trots motgångar. Att det mest konstiga, som ingen tror på, även det kan lyckas. Det tar jag med mig från denna veckas inspiratör.

2010-04-22

" Truckdriving Woman "

Jag har varit på en tvådagars utbildning för att köra den lättaste typen av truck. Igår var det endast teori, som man i morse hade ett litet prov på. Sedan fick man tuta och köra i övningslokalen. Ibörjan gick det inte som man ville, men efter ett tag så började man lära sig. Nu är det bara att få själva "körkortet" som fattas och det är antagligen det som kommer krångla, men utbildningen är klar.


2010-04-19

Avslöjandet

Vad det har hunnits med grejer idag. Jag ringde för att boka om synundersökningen som skulle ägt rum imorgon, och fick istället en ny tid - idag! Var tvungen att hämta ut passet, medans det gamla fortfarande gällde, så jag fick åka en tur till Gävle. Jag såg, tack och lov, inte så rädd ut på passfotot som jag befarat :) En sväng på stan i Gävle. Sedan på synundersökning i Sandviken. Visade sig att jag hade lite mer problem med ögonen än jag visste om. Men på torsdag, förhoppningsvis, ska jag prova LINSER för första gången! Spännande, va?



Imorgon ska jag få lägga lite sång på en inspelning som ett band håller på med. Det tar mig ända till Falun och lite till iallafall. Jag ser verkligen fram emot det.

Och så har jag äntligen lyckats betala min E-bay beställning av smink...

Yes, jag känner att detta var en rätt lyckad dag!

2010-04-18

The City

Shopping i Stockholm. Staden jag har börjat gilla, mot alla odds. Upptäckte att de hade H&M Home där och passade på att inhandla ett par saker därifrån (som jag tidigare varit sugen på att beställa). I övrigt blev det mest lite presenter till lillasyster och ett par klädesplagg. Skoj var det i alla fall.

Coolaste badrumsmattan enligt mig ^^
Från H&M Home.
Det lite röriga kring får ni på köpet!

T-shirt med The Boss, på H&M... who can resist?

2010-04-13

Change #1: Blond no more...

Tidigare så sa jag ju att jag bokat in två ganska förändrande saker under april-månad. Nu kommer den första. Färgning och klippning av härliga Emelie på Salong Emelie A i Sandviken.




tel 026 - 25 20 50

2010-04-11

Årets sista After Ski



Igår var det årets sista Afterski-spelning i Kungsberget. Jag kunde knappt prata på morgonen - men väl på scen så märkte jag knappt av förkylningen. Det gör jag dessvärre idag. Men det var värt det. Kanske var det den roligaste spelningen bandet haft?! ...Hur som helst var det kanonskoj!

2010-04-10

Hur ska det här gå?

Just nu känns det som att allt går mig emot: Förkyld, med spelning imorgon/idag. Och för att toppa det så kan jag inte sova heller. Hur jag ska orka leverera nått imorgon är en gåta.

2010-04-06

Idag har jag:
* Varit på syn/hörsel/hälso-kontroll inför truckutbildning
* Ansökt om nytt pass
* Varit i Valbo utan att shoppa en enda pryl
* Bara jobbat halvdag (nästan)...

Skönt att ha fått lite saker gjorda på min "att göra"-lista denna vecka, för den är rätt lång.

2010-04-05

Novell: Daydream

Jag tänker mig att jag står vid en strand i västra Australien. Fötterna i det ljumma vattnet. Horisonten bakom min rygg. Framför mig står en grupp människor. I vattnet, några meter från strandkanten, väntar vilda delfiner. Det är jag som instruerar gruppen i hur mötet kommer att gå tillväga. Jag är voluntärarbetare och gestrikulerar jag stort medan jag berättar om delfinerna. Det känns dock lekande lätt eftersom det är så fantastiskt roligt. Det är som jag trodde, bara varmare och mer underbart.


Efter några timmar drar jag mig tillbaka. Tar en svalkande dusch. Vilar. Äter med några vänner. Plockar fram gitarren och gör mig redo för att spela inne på en av stadens pubar. Folk är vänliga och verkligen uppskattande. Det blir en ordentlig adrenalinkick och reskassan drygas ut något.


Trots att det inte skulle göra något att stanna i detta - trygga och drömlika tillstånd - så vet jag att jag snart kommer att röra på mig och resa vidare eftersom; Jag ska snorkla och se stora barriärrevet. Jag ska åka på otaliga valsafarin. Kanske simma brevid en knölval. Jag spela och sjunga, hela vägen, vart än jag kommer. Skriva låtar. Fota. Möta främligar som blir bekanta som blir vänner. Jag ska göra några av de saker jag tycker mest om i livet: sjunga, möta delfiner/valar och se nya platser...  Framförallt: Leva!

Klichéer, yes.
 Drömmar, check.
Verklighet, no.
Framtid, maybe.

Kan du se mig där?