2010-06-30

Out of order.

2010-06-28

Sommarhelg!

Jaha. Då är det strax dags att bege sig mot jobbet igen. Det blev en riktigt skön helg det här. Känner mig väldigt nöjd, men inte speciellt utvilad.

Nästa helg är det spelning på Ockelbo Marknad. Det lär väl inte bli så lugnt då heller kan jag tänka. Får göra små micopauser emellanåt så att man orkar. För nu lever livet sitt eget liv och det är bara att hänga med ;)

2010-06-25

One Hit Wonders

Donna Lewis! Ni känner säkert igen låten "I Love You Always Forever". Det är den enda låt jag egentligen hört tidigare. En riktigt 90-tals hit. Men nu så, nu sitter jag och myser. Skön soft-pop med luftig och mjuk röst.


Passar mig bättre än Vikingarna i alla fall.

En DVD med Vikingarna senare...


Ja, så kan det gå när man hälsar på en gammal man som Eskil. Men jag överlevde ;)

Så nu sitter jag här och kikar på några bilder från Turkiet där mamma, Agnes och pappa badar för fullt! Åh. Det är bra tomt i stora huset här utan dem.

2010-06-20


Hus-, hund-, katt- och blomvakt. 
Isolerad från civilisationen, nästan, i en vecka. 
Hur ska det gå? :)

2010-06-19

Taggar

Det blev en sådan skön kväll igår! Först käk hos Anna och Peter (mina allra bästa vänner, alltså). Sedan begav vi oss till Drömfesten och lyssnade på The Overtune Orchestra som var riktigt grymma. Avslutade kvällen på Steel Town med ordentligt ös från bandet Nattskift!


Nu ska jag fräscha upp mig och tagga inför spelning i Söderhamn!

2010-06-18

"I ett iskallt IKEA-land"

Stark invandrarogillande... det gränsar till rasism och har sådana otroligt själviska grunder. När inte "vi svenskar" får de pengar vi behöver så beror det på "invandringen" som "borde begränsas av någon form av kvot". Och när de kommer hit "så får de väl försörja sig själva" och i samma andemening säger man att "de tar ju jobben från svenskarna".

Jag blir rädd och förstummad när jag hör sådant här öppet och ohämmat. Men det blir ju en politisk fråga snabbt = ovant territorium för mig och trots att det skriker i mig säger jag alldeles för lite. Det behövs stora förbättringar på området, utan tvekan, men tänk om situationen var omvänd? Skulle vi inte vilja ha någonstans vi kunde känna oss trygga? Hur lätt skulle det vara att anpassa oss till samhället vi hamnar i?

När slutade det handla om människovärdet? Om att visa respekt för människors olikheter? Tror man allvarligt att de lämnar släkt, vänner, sitt hemma för att komma hit utan att faktiskt ha en stark anledning till att inte kunna stanna kvar? Inte i många fall skulle jag tro. Visa medmänsklighet!

Sverige, Sverige älskade vän
En tiger som skäms
Jag vet hur det känns
När allvaret har blivit ett skämt
När tystnaden skräms
Vad är det som hänt

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är

Duka din veranda till fest
För en långväga gäst
I landet lagom är bäst
Vi skålar för en midsommar till
Färsk potatis och sill
Som om tiden stått still

Välkommen, välkommen hit 
Vem du än är var du än är

Regnet slår mot rutorna nu
Men natten är ljus i ett land utan ljud
Och glasen glittrar tyst på vårt bord
Lika tomma som ord
Visst är kärleken stor

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är
Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är

2010-06-14

Linslus

Äntligen! Idag har jag fått i och ur linser, och haft dem i 4 timmar. Av någon anledning tog det tid för mig. Men nu så. Nu är bara tillvänjning på gång. Hoppas på att detta ger motivation till ytterligare förbättringar/förändringar. Känns som så iallafall :)

Och så nu har jag fått hem missarna igen också! Det blir verkligen hemma när de är här.


Jag och underbara Jessica, förra helgen.

2010-06-13

2010-06-11

Delete Me

Jag vill trycka på delete/erase/escape/exit.... 
Idag är något jag kunnat vara utan.

Men nu ska jag trösta mig med chokladglass (Ben&Jerry's)
och sedan dra täcket över huvudet. 
Nya tag inför jobb och spelning imorgon.

2010-06-10

Radiodebut


Ok, det må vara lite galet men det är rätt kul att ha varit omnämnd och att min sångröst hörts i radio. Endast i Dalarna, men ändå! Lyssna här: Sveriges Radio P4 Dalarna : 9/6 : kl 15.00-15.0 (6.45 min in)